Vintage kleding

 

Officieel is vintage kleding oude tweedehandse mode die nu weer gedragen wordt. Met oud wordt dan ook echt oud bedoeld, zoals vintage kleding uit de jaren vijftig of jaren zestig. Niet iedereen wil in dergelijke oude tweedehandse kleding lopen en bovendien is het aanbod van authentieke vintage mode beperkt. Dat neemt niet weg dat veel mensen zich aangesproken voelen door de vintage kleding. Het is dan ook niet raar dat modeontwerpers het modebeeld uit het verleden als uitgangspunt nemen om nieuwe vintage modecollecties op de markt te brengen. Oude modestijlen zijn tegenwoordig heel populair bij een groot publiek en biedt mogelijkheden om een geheel eigen kledingstijl aan te meten.

Stijlen vintage kleding

Doordat vintage kleding betrekking heeft op verschillende decennia in het verleden kan er niet specifiek één stijl worden aangemerkt die er bovenuit springt. De jaren zestig laten een heel ander modebeeld zien voor vrouwen en mannen dan eerdere of latere jaren. Wie de moeite neemt om het aanbod van vintage kleding eens te bekijken zal meteen zien dat bijvoorbeeld de jurken van de jaren twintig in het geheel niet lijken op de jurken die door vrouwen in de jaren zestig werden gedragen. Zo geldt dat ook voor de kleding van mannen en uiteraard eveneens voor de accessoires die erbij werden gedragen. Het leuke van alle verschillende vintagemode is, dat het iedereen nu vrij staat om alle mogelijke combinaties van stijlen in een kledingstijl naar voren te laten komen. Dat was in de jaren twintig natuurlijk not done, maar wordt nu zelfs gewaardeerd. Met vintagemode is het mogelijk om een persoonlijk stijl te realiseren en daarmee kan natuurlijk het onderscheid gemaakt worden.

Divers aanbod vintage kleding

De ontwerpers hebben vintage kleding weer als trend op de kaart gezet en tegenwoordig is de vintagemode voor iedereen betaalbaar. Hoewel authentieke vintagekleding kostbaar is en ook designer vintage niet voor iedereen is weggelegd, zijn er ook prima mogelijkheden om betaalbare vintage mode aan het schaffen. Wie naar rommelmarkten gaat, waar tweedehands kleding wordt aangeboden, heeft natuurlijk wel de kans om nog authentieke kleding uit vroegere jaren te vinden in de gewenste stijl. Het grootste aanbod van vintage kleding is echter online te vinden. Er zijn namelijk meerdere winkels, zoals de designerskledingwinkel, die de weg wijzen naar een groot en divers aanbod van vintage kleding.

Online vintage kleding kopen

Doordat het rijkste aanbod van vintage kleding online beschikbaar is, ligt het natuurlijk voor de hand om online te gaan shoppen. Dat biedt niet alleen het voordeel van het kunnen combineren van kledingstukken. Er kan namelijk ook van een prijsvoordeel geprofiteerd worden. Het aanbod is online zo divers, dat er sprake is van uiteenlopende prijsklassen, zodat er aan de hand van het budget bewust gewinkeld kan worden. Een ander voordeel is, dat je vanaf de bank eenvoudig de kleding met elkaar vergelijkt. Wie fysiek gaat winkelen, zal vaak meerdere winkels moeten afstruinen om te slagen en bovendien is het dan nog maar de vraag of je slaagt. Bij het online kopen van vintage kleding slaag je echter altijd.